Organisatie

Organisatie

Scouting Berghem heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

 

Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

 

Organisatie Scouting Berghem

De Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de groep bevers, welpen, shanti’s, scouts, explorers en de pivo’s . Elke speltak kent een leidingteam waarvan een persoon teamleider en aanspreekpunt is.

 

Groepsbestuur

De leiding van een speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van hun activiteiten. De leiding van alle speltakken vormt samen met enkele commissies en het groepsbestuur de groepsraad. Het groepsbestuur houdt zich vooral bezig met zaken die betrekking hebben op alle speltakken en met de organisatie van gezamenlijke activiteiten. Het groepsbestuur wordt daarbij ondersteund door commissies en werkgroepen.

 

Stichtingsbestuur

Het stichtingsbestuur is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de verhuur van de blokhut. Om ervoor te zorgen dat de belangen van de groep hierbij voorop staan, bestaat het stichtingsbestuur deels uit leden van de groepsraad.