Bij Scouting Berghem hanteren we verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Elke speltak heeft z'n eigen programma, uniform en badges. Bij Scouting Berghem hebben we de volgende speltakken:

Bevers (5 - 7 jr)

Bevers leren iedere week iets nieuws door het doen van uitdagende activiteiten. De ene week is dat koken met Rozemarijn, de volgende keer maken de bevers een fantasiewereldreis met Sterre en Steven Stroom en de keer erna leren ze alles over dieren bij Bas Bos en Rebbel. En dat alles gebeurt spelenderwijs en met heel veel plezier.

Welpen (jongens 7 - 11 jr)

Shanti's (meisjes 7 - 11 jr)

Iedere week leren welpen en shanti's bij Scouting allerlei nieuwe dingen! Door het doen van uitdagende activiteiten, ontwikkelen jongens en meiden zich steeds verder. Bij de welpen en shanti's gaan kinderen met Mowgli en Shanti de jungle in, waar ze spannende avonturen beleven.

Scouts (11 - 15 jr)

Meiden en jongens die zich door het doen van uitdagende activiteiten persoonlijk ontwikkelen. Dát is Scouting! Iedere week leren kinderen en jongeren nieuwe vaardigheden en ook leren ze samenwerken en respect hebben voor elkaar. Zo ontwikkelen ze zich continu, ook bij de scouts, jongens en meiden tussen 11 en 15 jaar.

Explorers (15 - 18 jr)

Vind je het wel een tof idee om een weekje in het buitenland te verblijven met allerlei andere leeftijdsgenoten? Of liever het water op om te zeilen? Explorers bepalen zelf welke uitdagende activiteiten ze doen!