Bij Scouting Berghem draag je tijdens de wekelijkse opkomsten de kleding van onze scoutinggroep. Dat is in de wintermaanden (okt-mrt) een blauwe bedrukte hooded sweater en tijdens de zomermaanden (apr-okt) een kobaltblauw t-hirt. Beide worden op een blauwe spijkerbroek gedragen. De scoutfit-blouse is ook toegestaan.

Scoutfit Scouting Nederland

De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur blouse geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.

Bij iedere gezamenlijke activiteit, het kamp en de officiele bijeenkomsten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen.

Natuurlijk is het mogelijk om eerst de kleding van Scouting Berghem aan te schaffen en de overige kleding pas op het moment van de installatie van uw Scout.

Mocht u kleding willen bestellen, gebruik dan dit formulier!

De hooded sweater en het t-shirt van Scouting Berghem worden in eigen beheer gedrukt en geleverd. Deze kleding kan het gehele jaar worden besteld.