De meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar worden bij Scouting Bevers genoemd. Het thema bij de Bevers is het dorp Hotsjietonia. In het Hotsjietonia-thema beleeft Stuiter met de bewoners van het dorp Hotsjietonia leuke en spannende avonturen. Het dorp bestaat uit de volgende tien bewoners:

• Fleur Kleur: een pittige vrouw met veel levenservaring. Ze is de moeder van Keet. Als Fleur een verhaal vertelt, weet je nooit of het echt gebeurd is. Ze heeft enorm veel fantasie en kan daardoor de werkelijkheid uit het oog verliezen. Expressie is haar favoriete activiteitengebied.
  • Keet Kleur: een echte kunstenares. Ze is enorm creatief en maakt de mooiste dingen. Als het even kan, versiert ze het hele dorp. Ook ontwerpt ze graag decors voor de toneelstukken van haar moeder. Expressie is haar favoriete activiteitengebied.
  • Bas Bos: een man van het gezag. Als boswachter is hij altijd buiten bezig in het bos. Hij weet alles van de dieren in het bos. En aan de jaarringen van een omgezaagde boom kan hij precies zien hoe oud die is. Bas gaat voor het grotere en het gevaarlijkere werk. Vol enthousiasme hakt, zaagt en knutselt hij. Buitenleven is zijn favoriete activiteitengebied.
  • Rebbel: de vrouw van Bas Bos. Ze kletst veel en weet alles van iedereen. Omdat ze zoveel praat, kan het gebeuren dat ze een geheimpje doorvertelt. Dat doet ze niet expres, ze is gewoon heel enthousiast en leeft met je mee. Rebbel heeft veel mensenkennis en is daarom niet snel van haar stuk te brengen. Ze is gek op dieren en weet alles van dierverzorging. Samenleving en Buitenleven zijn haar favoriete activiteitengebieden.
  • Noa: komt uit het Verre Oosten en straalt rust uit. Ze helpt je bij het benoemen en verwerken van emoties. Bij haar kun je helemaal jezelf zijn. Noa is een geboren verhalenverteller. Soms vertelt ze spannende avonturen over het land waar ze vandaan komt. Meestal vergeet ze dan de tijd en kan ze wegdromen in de zachte kussens in haar huisje. Ze houdt ook van voorlezen. Identiteit en Internationaal zijn haar favoriete activiteitengebieden.
  • Stanley Stekker: een echte techneut. Hij is gek op cijfers en het maken van schema’s en berekeningen. Omdat hij zo inventief en origineel is, vindt hij een oplossing voor elk probleem. Pionieren kan hij heel goed en hij heeft veel verstand van computers. Als Noa in de buurt komt, wordt hij altijd een beetje verlegen en weet hij niet zo goed hoe hij zich moet gedragen. Uitdagende Scoutingtechnieken is zijn favoriete activiteitengebied.
  • Rozemarijn: de vrouw van Professor Plof. Ze is een moederlijk type bij wie kinderen zich veilig voelen. Ze kookt en tuiniert graag. Ze is vaak te vinden in haar gezellige keuken of haar moestuin. Rozemarijn is een lieve vrouw die praktisch en daadkrachtig te werk gaat. Problemen lost ze direct op. En voor een pleister kun je ook bij haar terecht. Haar favoriete activiteitengebied is Veilig & Gezond.
  • Professor Plof: een bijzonder en verstrooid figuur. Hij plundert regelmatig de tuin en voorraadkast van zijn vrouw Rozemarijn, want hij is altijd op zoek naar spulletjes voor zijn experimenten. Hij deelt zijn kennis graag met de andere dorpsbewoners en helpt bij het oplossen van problemen. Tijdens de experimenten ziet hij geen gevaar, ontploffingen vindt hij gewoon leuk. Toch let Plof er wel altijd op dat er een brandblusser klaar staat. Veilig & Gezond is zijn favoriete activiteitengebied.
  • Sterre Stroom: een avontuurlijke, stoere vrouw die er graag op uittrekt. Vooral op het water is ze helemaal in haar element. De weg vinden op het water of op het land gaat bijna vanzelf bij haar. ’s Nachts kun je Sterre wakker maken voor een speurtocht of een trappersbaan. In haar enthousiasme vergeet ze soms dat niet iedereen zo avontuurlijk is als zij. Internationaal en Uitdagende Scoutingtechnieken zijn haar favoriete activiteitengebieden.
  • Steven Stroom: de broer van Sterre. Hij is een leuke actieve jongen, met kinderlijke angsten. Van grote hoogtes, donkere nachten, kleine insecten of grote honden wordt hij niet blij. Dan duikt hij liever weg in de kajuit van zijn boot. Als hij samen met iemand is, overwint hij zijn angsten snel en kan hij de hele wereld aan. Uitdagende Scoutingtechnieken is zijn favoriete activiteitengebied.

Deze speltak draait op vrijdagavond tussen 18.00-19.30 uur.

Het leidingteam bestaat uit: Benthe van Kemenade (Keet)(teamleider), Lars Strik (Stekker),  Michael Vasterink (Stroom) en Denise (Noa).

Voor alle vragen over de bevers kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: